Курсанти факультету № 2 навчальної групи 14-7 разом із куратором – доцентом кафедри трудового та господарського права підполковником поліції Таісією Чавикіною відвідали виставку «Психіатрія: індустрія смерті». Це – міжнародний проект, який був широко представлений в США, країнах Європи, Ізраїлю. Організована Громадянською комісією з прав людини, сьогодні виставка подорожує Україною.

ЇЇ мета – інформувати громадськість про факти порушень психіатрами прав людини та надання таким випадкам гласності. Експозиції виставки представляють психіатрію, як індустрію наживи від самого початку її виникнення. Висвітлюється роль психіатрів у пригніченні чорношкірих  меншин, відслідковується коріння  програм євгеніки та роль, яку вони відіграли у такому явищі як Голокост. Оприлюднена інформація й про те, що в основі зростання кількості злочинів, скоєних підлітками з використанням зброї, є вживання психотропних препаратів. Вражає і той факт, що 20 мільйонів дітей в усьому світі приймають психотропні препарати, які можуть викликати самогубство, ворожість, насильство, манію, параліч, серцеві напади, діабет і навіть смерть. Понад 100 тис. пацієнтів в усьому світі помирають щороку в психіатричних закладах, де застосовують електрошок, препарати та різні варварські методи. Лише за допомогою електрошоку психіатри щороку вбивають до 10 тис. людей.

Після огляду експозиції курсанти переглянути документальний фільм «Епоха страху», який розповідає про небезпеку, яку таїть в собі психіатричне втручання в життя людини.

 

ВЗГ ХНУВС