10 вересня 2016 року за підтримки Харківської обласної державної адміністрації  на території с. Верхній Салтів Вовчанського району відбудеться Перший фестиваль «Перлини Слобожанщини: Верхній Салтів, Аланські витоки», присвячений історичній спадщині цієї території.

Саме в цей день Харківський історичний музей відкриє завісу та покаже артефакти Салтівської культури, що були знайдені у Верхньому Салтові та наразі зберігаються в архіві музею. Для всіх гостей свята проведуть ексклюзивні екскурсії науковці вищих навчальних закладів та кращі екскурсоводи Слобожанщини.

Під час проведення фестивалю відбудеться засідання круглого столу та конференція за темою «Музей, бізнес і суспільство: стратегії партнерства і моделі взаємодії».

Для учасників та гостей фестивалю також буде проведено спортивне свято: показові виступи багатоборців-легкоатлетів і лучників Харкова; змагання учасників та гостей фестивалю зі стрільби з луку, метання спису, штовхання ядра, змагання з гирьового спорту, перетягування канату тощо. Родзинкою фестивалю стане виступ «середньовічних лицарів».

Програмою фестивалю передбачено майданчики майстрів, польовий куліш, концерт та багато інших приємних сюрпризів.

За додатковою інформацією звертатися до БФ «Харків з тобою». Олена Рофе-Бекетова, к. т. 097 630-73-76; 066 823-99-92