19 серпня Петро Порошенко та голова ХОДА Ігор Райнін взяли участь у відкритті 30-ї станції Харківського метрополітену - «Перемога».

Звертаючись до присутніх на урочистому заході, Глава держави привітав усіх з прийдешніми святами – Днем Харкова та Днем Незалежності - та відзначив символічність назви ювілейної станції харківської «підземки».

«Я був тут трохи менше трьох років тому. Тут було багато будівельників, і була тверда надія, що станція буде відкрита. Її будували з 1992 року, але 40 % фінансування на будівництво цієї станції було інвестовано за останні два роки, - відзначив Президент України. - На технічні речі буде потрібно декілька днів, а потім харків’яни та гості міста зможуть користуватися цією станцією».

Петро Порошенко також наголосив на тому, що будівництво метрополітену в Харкові буде продовжено: «Будемо рухатися в бік «Одеської» і не тільки», - сказав Президент.

Під час урочистої церемоній Глава держави також вручив державні нагороди найкращим співробітникам метрополітену.

Нагадаємо, останню станцію метро – «Олексіївська» - в Харкові відкрили 21 грудня 2010 року. Після цього було продовжено будівництво метрополітену в бік станції «Перемога», проте роботи неодноразово призупинялися через брак фінансування. Будівництво було поновлено в 2015 році.

Прес-служба Харківської обласної державної адміністрації