Ректорат Харківського національного університету внутрішніх справ, працівники та курсанти взяли участь в урочистих заходах з нагоди першої річниці Національної поліції України. На Майдані Свободи вишикувалися працівники Харківського гарнізону поліції. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків,  вони вшанували пам'ять тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України.

Зі словами вітання  до присутніх звернулися голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, т.в.о. начальника ГУНП в Харківській області генерал поліції третього рангу Анатолій Дмитрієв, глава відділу з питань регіонального співробітництва Консультативної місії ЄС в Україні Удо Моллер.

Ігор Райнін зазначив, що Україна впевнено рухається шляхом євроінтеграції: «Наразі ми приводимо роботу правоохоронців до європейських стандартів. Нова поліція, девіз якої – «Служити та захищати», впевнено йде на зміну структурам, які віджили своє та негативно оцінюються суспільством. Сьогодні в поліції служать нові люди, а головне, в них – нова ідеологія служіня суспільству».

Звертаючись до присутніх, Анатолій Дмитрієв зазначив, що Харківська область – серед перших, де запроваджено принципово нові форми і методи роботи поліції: «Нові підходи дозволили зробити роботу поліції більш відкритою. І громадяни почали довіряти поліцейським, бачити в них помічників та захисників».

Удо Моллер також відзначив результативне співробітництво КМЄС з Харківською областю у сфері реформування системи цивільної безпеки: «З кожним днем нашої співпраці ми більш чітко розуміємо, які реформи необхідні такому особливому регіону, як Харківська область, яка прилягає до російського кордону та зони АТО. Результатом цієї співпраці стало відкриття представництва КМЄС у Харкові. Європейський Союз гарантує вам підтримку реформ у правоохоронній системі, разом ми досягнемо успіхів».

Ректор університету Валерій Сокуренко підкреслив, що Харківський національний університет внутрішніх справ не зупиняється на досягнутому: «Навчальні програми побудовані таким чином, щоб наблизити їх до реалій життя, велика кількість предметів викладається працівниками практичних підрозділів. Майбутні поліцейські повинні володіти сучасними професійними знаннями задля протидії злочинності. Це той шлях, який ми обрали, і який дасть свої результати найближчим часом».

Під час урочистостей відбулося вручення подяк працівникам Харківського гарнізону поліції. Серед нагороджених – представники університету.  Подяками від Міністерства внутрішніх справ за сумлінне ставлення до виконання посадових обов’язків, ініціативу та наполегливість нагороджені старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник поліції Максим Владимиров, фахівець факультету № 2 майор поліції Сергій Величко, завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності підполковник поліції Костянтин Бугайчук.

Після нагородження розпочалися показові виступи спеціальних підрозділів ГУНП в Харківській області та виступи творчих колективів Харківського національного університету внутрішніх справ – оркестру, ансамблю барабанщиць. Також курсанти університету привітали присутніх хореографічною композицією «Україна».

Завершився захід проходженням урочистим маршем. Майданом Свободи прокрокував зведений розрахунок працівників територіальних підрозділів ГУНП в Харківській області, патрульні поліцейські міста Харкова, особовий склад Харківського національного університету внутрішніх справ, кінологи зі службовими собаками, велопатруль та кавалерійський взвод Київського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області. Під час маршу також був продемонстрований автотранспорт поліцейських та спецпідрозділів.

ВЗГ ХНУВС