У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулись урочистості з нагоди  приведення до Присяги працівника поліції слухачів курсів первинної професійної підготовки працівників кіберполіції. Серед 84 випускників – 78 чоловіків і 6 жінок, які представляють майже усі регіони України.

Перш за все присутні вшанували хвилиною мовчання патріотизм, мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України і поклали квіти до пам’ятника правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків. Розпочалася церемонія складання Присяги.

Привітали перший випуск поліцейських із боротьби з кіберзлочинами директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов, начальник Департаменту поліції Національної поліції України полковник поліції  Сергій Демедюк, старший співробітник з проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліх, ректор ХНУВС полковник поліції Валерій Сокуренко та ін.

Слід зазначити, що процес навчання майбутніх агентів кіберполіції (20 осіб) та інспекторів кіберполіції (64 особи) тривав чотири місяці. Навчальні програми були складені таким чином, щоб дати не тільки теоретичні знання, але й можливість застосувати їх на практиці.

Усі слухачі мають вищу освіту (20 з них –  юридичну), 20 проходили строкову службу у Збройних Силах України, 11 – проходили службу в МВС України, 3 – учасники АТО.

Під час урочистостей відбулося нагородження Подяками Голови Національної поліції України за сприяння процесу підготовки кіберполіцейських.

Під час урочистостей усім присутнім заступник начальника управління Олександр Паламарчук представив презентацію діяльності кіберполіції «Ваш захист у віртуальному просторі і не лише».

Завершився захід фотографуванням та спілкуванням з представниками ЗМІ.

Більше фото у галереї.

 

ВЗГХНУВС