Викладачі кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ  Євгеній Зозуля та Тетяна Безсонна провели практичне заняття за темою: «Методика розслідування злочинів у сфері використання комп’ютерів, систем і комп’ютерних мереж» в групі 13-11 Факультету №2.

Заняття проходило на базі Навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю за участі інспектора відділу протидії кіберзлочинам в Харківській області Слобожанського управління кіберполіції ДКП Національної поліції України лейтенанта поліції Костянтина Литвинова.

Під час заняття була розглянута низка питань, пов’язаних із особливостями проведення слідчого огляду у приміщенні, в якому знаходяться працюючі або вимкнені засоби комп’ютерної техніки, а також звернули увагу на особливості документування кіберзлочинів. Було розглянуто об’єкти та можливості комп’ютерно-технічної експертизи, особливості її підготовки та призначення. Курсанти отримали навички пошуку та збору інформації в пошукових системах та соціальних мережах.

 

ВЗГ ХНУВС