13 грудня 2014 року у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся День відкритих дверей.

До університету завітали майбутні випускники загальноосвітніх закладів з усіх областей України, їх батьки, вчителі, а також учні, які закінчать навчання у школі лише за кілька років, але вже сьогодні обирають собі майбутню професію і використовують для цього усі джерела інформації: Інтернет, телебачення, радіо тощо.

Тарас Андрійчук приїхав з Балаклейського району. Він навчається у випускному класі і з вибором майбутньої професії вже визначився. Хлопець упевнений, що стане правоохоронцем, але за якою саме спеціальністю – поки що розмірковує.

Євгенія Цема навчається в одній із харківських шкіл у 11 класі. Час для роздумів щодо майбутньої професії є, але дівчина вирішила поближче познайомитися зі спеціальностями, за якими навчаються студенти на факультеті права та масових комунікацій. Найбільш привабливою визнала для себе спеціальність «Фінанси і кредит».

Завітали до нашого університету і вихованці Сумського ліцею-інтернату «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка. За словами Івана Щербака, який вже закінчує навчання, випускники ліцею, як правило, пов’язують своє професійне майбутнє зі службою у Збройних Силах України або в органах внутрішніх справ. Юнак збирається стати слідчим, тож хоче отримати всю необхідну інформацію в університеті, який обрав для навчання.

День відкритих дверей став слушною нагодою для знайомства з Харківським національним університетом внутрішніх справ і для представників місії ОБСЄ, які перебувають у Харкові з квітня цього року. Представник ОБСЄ Маргарита Васпес подякувала керівництву університету за теплий прийом і зазначила, що побувати в університеті, який готує поліцейських, поспілкуватися з викладачами, молоддю, яка тут навчається, отримати інформацію про факультети та спеціальності університету, для міжнародних спостерігачів надзвичайно цікаво.

Усі, хто завітав на День відкритих дверей могли познайомитися з роботою спеціальних підрозділів МВС України – «Титан», «Грифон», батальйоном міліції громадської безпеки особливого призначення, кінологічною службою, роботою Науково-дослідного експертно-кримінологічного центру.

Відбулася зустріч майбутніх абітурієнтів і з керівництвом університету. Ректор університету генерал-полковник міліції Сергій Гусаров розповів присутнім про історію вищого навчального закладу та його традиції, а також побажав юнакам і дівчатам успішно скласти зовнішнє незалежне оцінювання та обрати свій професійний шлях. Сергій Миколайович зазначив: «Кожен вступник, наш майбутній курсант або студент, для нас є найважливішою цінністю, оскільки саме його рівень підготовки у подальшому стане показником нашої роботи. І саме заради нього працює весь колектив Харківського національного університету внутрішніх справ».

Начальники інститутів та факультетів університету дали вичерпну інформацію про очолювані ними підрозділи, спеціальності та напрямки підготовки. На зустрічі також були присутні представники кадрового апарату ГУ МВС України в Харківській області, відділу освіти Комінтернівської районної адміністрації, Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти. Директор центру Олександр Сидоренко відзначив традиційно високий рівень організації та проведення керівництвом університету Дня відкритих дверей, і відмітив, що незважаючи на складний для нашої держави час, інтерес молоді до професії правоохоронця не зменшується. Юнаки і дівчата свідомо роблять свій вибір, вони впевнені у собі, сміливі у мріях і знають, чого вони прагнуть у житті.

Після зустрічі з керівництвом вищого навчального закладу абітурієнтам продемонстрували заняття з фізичної та вогневої підготовки, організували виставку вогнепальної зброї, екскурсію університетом. Вони оглянули навчальний райвідділ міліції, криміналістичний полігон, тир, кафедру тактико-спеціальної підготовки, бібліотеку та музей університету.

ВЗГ ХНУВС