У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася Конференція курсантів та студентів університету, яка є найвищим колегіальним органом курсантського та студентського самоврядування у відповідності до Положення про органи курсантського та студентського самоврядування в ХНУВС.

З вітальним словом виступив проректор навчального закладу Анатолій Клочко, який наголосив на тому, що після проголошення незалежності України питання курсантського та студентського самоврядування є одним із найбільш актуальних. Курсантське та студентське самоврядування сприяє формуванню у молодої людини кращих рис майбутньої професії – почуття відповідальності, ініціативності, лідерські якості, ораторську майстерність тощо. Однак основною метою діяльності курсантського та студентського самоврядування є виявлення і підготовка потенційних лідерів – представників еліти української нації у майбутньому.

Проректор університету  підполковник поліції Дмитро Швець зазначив, що курсанти та студенти навчального закладу повинні брати активну участь у розвитку курсантського та студентського самоврядування, розвивати організаторські й управлінські навички, які вкрай необхідні у подальшій роботі в нових умовах трансформації суспільства, переходу до Європейських стандартів життя.

Загалом у роботі Конференції курсантів та студентів взяли участь понад 120 делегатів від усіх факультетів університету. Робота Конференції проходила за наступним регламентом: заслуховування звіту голови Курсантської та студентської ради університету, представника від факультету №1 Яни Корнєєвої; оголошення списку кандидатів на посаду голови Курсантської та студентської ради; передвиборча промова кожного з кандидатів; проведення процедури таємного голосування; підрахунок та оголошення  результатів голосування; обрання першого заступника голови, заступника, а також секретаря Курсантської та студентської ради; схвалення Положення про курсантське та студентське самоврядування у ХНУВС.

Таким чином, шляхом таємного голосування головою Курсантської та студентської ради було обрано представника від факультету № 2 Олексія Токарєва, за якого віддали свої голоси 86 делегатів; представник факультету №1 Мар’ян Черхавський отримав 26 голосів; представник від факультету №3 Юлія Савчук одержала 4 голоси і представник від факультету №4 Людмила Дранко отримала також 4 голоси. Першим заступником голови Курсантської та студентської ради обрано представника від факультету №1 Мар’яна Черхавського, секретарем стала представник від факультету № 4 Людмила Дранко.

Крім цього, попередньо були проведені вибори до Студентської ради університету. Шляхом таємного голосування головою Студентської ради було обрано Анастасію Холдоєнко, за яку віддали свої голоси 200 студентів. У свою чергу Олександра Міщук, яка балотувалася на голову Студентської ради, отримала 75 голосів. Також на Конференції курсантів та студентів було обрано заступника голови Студентської ради, ним  стала Ірина Бабкова, секретарем Студентської ради - Вікторія Верховод.

Після проведення процедури виборів, делегати Конференції курсантів та студентів заслухали доповідь старшого викладача кафедри теорії та історії держави і права майора поліції Івана Кріцака, який є ініціатором та ідейним координатором  роботи органів курсантського та студентського самоврядування у ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС