10 червня 2016 року в Харкові вп’яте пройшов масштабний соціальний захід із популяризації науки для дітей і молоді «Наукові пікніки» – найбільший в Україні фестиваль науки, освіти та науково-популярної культури під відкритим небом.

Цього року в «Наукових пікніках» взяло участь близько 70 вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, клубів, організацій, підприємств Харкова.

У міському саду ім. Т. Г. Шевченка учасниками проекту було організовано виставки, бесіди з викладачами та дослідниками, влаштовано демонстрацію власних науково-технічних розробок, науково-популярних фізичних та хімічних експериментів, проведено профорієнтаційні заходи тощо.

Харківський національний університет внутрішніх справ втретє взяв участь у цьому заході. Університетпредставила команда з 12 осіб, серед яких – працівники відділу організації освітнього процесу, курсанти факультету № 1 та студенти факультету № 6.

Усі бажаючі могли ознайомитись із валізою криміналіста, спеціальними засобами, що знаходяться на озброєнні у підрозділах поліції (шоломи, щити, гумові кийки, бронежилети, нарукавники, наколінники).

Відвідувачі «Наукового пікніку» також отримали від представників університету інформаційно-іміджеву продукцію, сфотографувались у спеціальних засобах, пройшли процедуру зняття відбитків пальців, більше дізналися про науку дактилоскопію тощо.

За участь у проекті Харківський національний університет внутрішніх справ та всі його представники отримали сертифікати учасника V «Наукового пікніку» у м. Харків.

 

ВЗГ ХНУВС