Доцент кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії Харківського національного університету внутрішніх справ Лариса Купріянова взяла участь у Міжнародній конференції  «Сучасні досягнення в галузі судової медицини та проблемні питання при проведенні судово-медичних експертиз у відділі комісійних експертиз та у відділі експертизи трупів», яка проходила у Львові.

Лариса Купріянова у співавторстві підготувала доповідь із використанням мультимедійної презентації «Ретроспектива досліджень віденського судового медика S.Jellinek – взірець європейської наукової традиції». Доповідь було підготовлено під час вивчення матеріалу книги видатного європейського вченого S.Jellinek, 1909 р. видання, написаної мовою оригіналу і присвяченій електротравмі. Було наведено приклади основних типів ураження організму людини електричним струмом,  атмосферною електрикою, розглянуто особливості ушкодження одягу та інших предметів; наведені цікаві випадки травмування електричним струмом під час перебування у воді, проведення відновлювальних робіт, на виробництві. Наведено експериментальне підтвердження ураження нервової системи електричним струмом. Усі приклади супроводжувались фотографіями з місця подій.

Доповідь викликала в аудиторії зацікавленість та жваве обговорення, а її автор – Лариса Купріянова – отримала сертифікат учасника конференції.

 

ВЗГ ХНУВС