Сьогодні в усіх школах відбулося свято останнього дзвоника. Відзначили його і вихованці Ліцею «Правоохоронець». Урочистості за традицією розпочалися з покладання квітів до пам’ятника загиблим працівникам органів внутрішніх справ. Разом із ліцеїстами усі присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто поклав своє життя, виконуючи службовий обов’язок.

Ліцеїсти також попрощалися з Прапором ліцею і випустили в небо білих голубів, на щастя та гарну долю пройшли під вишитими українськими рушниками.

Урочисті заходи з нагоди вручення посвідчень про загальну середню освіту відкрив ректор Харківського національного університету внутрішніх справ полковник поліції Валерій Сокуренко. Він побажав юнакам упевненості та віри у свої сили, сміливості на шляху до здійснення своїх мрій, наполегливості та витримки, а також запевнив, що буде радий бачити усіх випускників серед абітурієнтів навчального закладу.

Слід зазначити, що з першого дня свого створення ліцей знаходиться під опікою Харківського національного університету внутрішніх справ, і переважна більшість вихованців ліцею вступають на навчання до університету. Цього року також близько половини випускників планують продовжити свою освіту в ХНУВС.

З напутніми словами до випускників звернулися начальник відділу кадрового забезпечення ГУНП в Харківській області полковник поліції Ігор Іванчишин та директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов. Вони привітали випускників зі святом, побажали їм успіхів та здійснення усіх намічених планів. Щастя та наснаги побажала випускникам і директор ліцею Аліса Дербеньова.

Вихованці пообіцяли завжди пам’ятати рідний ліцей, подякували вчителям за знання, життєвий та професійний досвід, яким вони щедро ділилися протягом років навчання, подякували батькам за їхню підтримку та терпіння і запевнили, що будуть гідними звання ліцеїста.

Завершилось свято останнього дзвоника концертом, який підготували учасники художньої самодіяльності ліцею та університету.

 

ВЗГ ХНУВС