Представник Харківського національного університету внутрішніх справ – заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидіїзлочинності підполковник поліції Олексій Сердюк  взяв участь у семінарі з програми Наукового Обміну імені Марі Складовської-Кюрі, який проходив у м. Кембридж (Великобританія) з 9 по 13 травня 2016 року. Семінар проводився Наглядовою радою з фінансування наукових досліджень Англія Раскін Університету.

Під час семінару Олексій Сердюк та заступник декана факультету гуманітарних і соціальних наук Англія Раскін Університету, керівник магістратури з кримінології, доктор Ганна Марковська  презентували проект майбутнього спільного дослідження щодо питань протидії корупції. Проект зареєстровано в системі ідентифікації європейської Комісії ECAS. Наступний крок – складання грантової пропозиції спільно з Наглядовою радою з фінансування наукових досліджень Англія Раскін Університету. Ця робота триватиме до серпня 2016 року.

Олексій Сердюк також виступив із доповіддю про результати досліджень Харківського національного університету внутрішніх справ у напрямку протидії корупції, перспектив подальшого співробітництва та проведення спільних досліджень.

Слід відзначити, що семінар є продовженням тривалої наукової співпраці вчених Харківського національного університету внутрішніх справ та Англія Раскін Університету, в рамках якої за фінансової підтримки Британської Академії було реалізовано ряд успішних науково-дослідницьких проектів, таких як «Взаємозв'язок наркотизму та злочинності: дослідження серед ув'язнених в Україні»; «Взаємодія трудових мігрантів з поліцією: порівняльне дослідження в Англії, Росії та Україні». За їх результатами Олексій Сердюк  видав низку наукових публікацій у закордонних рецензованих виданнях англійською мовою.

У рамках продовження співпраці з британськими вченими у червні цього року на 17-му щорічному колоквіумі з транснаціональної злочинності, який проводитиметься у м. Ньюкасл (Великобританія) Олексій Сердюк виступить із доповіддю «Як пограбувати власний банк: досягнення української банківської індустрії».

 

ВЗГ ХНУВС