Вийшла друком монографія «Політико-кримінологічна теорія протидії злочинності», підготовлена доцентом кафедри кримінального права та кримінології факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидатом юридичних наук, доцентом Юрієм Орловим. Вона присвячена теоретичним і практичним питанням криміногенності політики та її кримінально-превентивного потенціалу.

На підставі оперування комплексним методологічним підходом розроблена політико-кримінологічна теорія протидії злочинності як окрема кримінологічна теорія. В ній на єдиній ліберально-гуманістичній концептуальній основі розкривається сутність та прояви політико-кримінальних феноменів, формується предметне поле дослідження політико-криміногенної детермінації, пропонуються стратегічні засади протидії політичній злочинності та зниження інтенсивності відтворення політичних факторів кримінальної активності, а також розроблено наукові засади інтеграції політичної та кримінологічної практик, визначено фактори її обструкції та шляхи їх подолання. 

Видання розраховане на науковців, практичних працівників правоохоронних органів, представників громадськості, політиків і широкого кола читачів, які цікавляться проблематикою протидії злочинності.

 

ВЗГ ХНУВС