Харківський національний університет внутрішніх справ відвідала чеська делегація у складі: Петр Пойман – співробітник Празького інституту безпекових досліджень (PSSI) і член комітету Чеського кримінологічного товариства, Ян Липавський – експерт з IT та політики, Томаш Флідр – провідний експерт з питань кібербезпеки, Мартін Пейрімовськи – асистент проекту Празького інституту безпекових досліджень, Іванна Смоленьова – менеджер з питань співробітництва Празького інституту безпекових досліджень (PSSI) та Ян Навратіл – викладач чеської мови Чеського центру при Почесному Консульстві Чеської Республіки в Україні.

Мета їхнього візиту – встановлення контактів та налагодження співробітництва у сфері кібербезпеки та боротьби з кіберзлочинами. Чеські колеги зустрілися з керівництвом, викладацьким складом і курсантським активом факультету № 4, ознайомилися з роботою навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору. Обговорювалися питання подальшої співпраці у напрямку реалізації міжнародних грантових проектів, а також можливості проведення тренінгів як на базі Харківського національного університету внутрішніх справ, так і на базі Національного агентства з питань кібербезпеки Чеської Республіки.

Експерти з Чехії Томаш Флідр та Ян Липавський провели низку занять для курсантів факультету № 4 та інспекторів й агентів кіберполіції України, які зараз проходять підготовку на базі університету. Теми занять – «Європейське законодавство у сфері кіберпезпеки. Директива ЄС про мережі та інформаційну безпеку», «Нові загрози пов’язані з розвитком технологій та реагування правоохоронних органів у сфері кібербезпеки», «Підвищення рівня обізнаності у сфері кібербезпеки», «Кібербезпека: виклики та реалії».

Курсанти, спецагенти, інспектори та науково-педагогічний склад університету ставили багато запитань, дискутували, що свідчить про актуальність тем та зацікавленість представників обох сторін у співпраці у цьому напрямі.

 

ВЗГ ХНУВС