На базі Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася VІІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів «Актуальні питання сучасної науки і права». Метою проведення щорічної конференції є обмін інформацією про наукові здобутки студентів та курсантів вищих навчальних закладів України у сфері юриспруденції, економіки, філософії, соціології, історії, лінгвістики, гуманітарної освіти, а також подальші перспективи наукових пошуків молоді.

У роботі конференції взяли участь 108 молодих науковців-правників вищих навчальних закладів України, які приїхали з усіх куточків нашої держави. Учасників конференції, які роблять перші кроки на дослідницькій ниві, привітав начальник Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Сергій Лукаш. З вітальними словами до учасників конференції звернулися також представники органів державної влади та місцевого самоврядування. Вони підкреслили, що на сучасному етапі розбудови незалежної правової держави в Україні важливого значення набуває необхідність теоретичного обґрунтування та практичної реалізації наукових концепцій функціонування демократичного суспільства, вивчення її впливу на суспільний розвиток. Значне місце в цьому займає студентська наука. Виступаючі побажали всім учасникам конференції плідної праці та нових наукових ідей.

Після пленарного засідання робота конференції розподілилася за наступними напрямками: теоретико-історичні шляхи розвитку держави та права; становлення конституціоналізму в Україні та зарубіжних країнах; цивільне право та цивільний процес в умовах євроінтеграції; теоретичні та практичні питання господарського права і процесу, адміністративного права і процесу, фінансового права; шляхи розвитку трудового, земельного,  екологічного права у демократичному суспільстві; проблеми кримінального права та процесу на сучасному етапі розвитку українського державотворення; філософські питання постнекласичної науки; міжмовна комунікація і право; правові основи освіти в умовах сучасного державотворення; соціально-економічна трансформація суспільства та проблеми євроінтеграції у процесі розбудови державності України.

Усі доповіді учасників конференції опубліковані у збірнику. По закінченню конференції найактивніші учасники та найкращі доповіді були відзначені грамотами, а всі учасники конференції отримали сертифікати.

 

Сумська філія ХНУВС