Учасник Школи наукового лідерства курсант третього курсу факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Микита Бєлєвцов узяв участь у молодіжному обміні «Cyberstyler» програми Еразмус+ у Німеччині (м. Вісбаден). Мета проєкту – міжкультурний обмін, покращення навичок креативного вираження власної точки зору з використанням медіа та творчості, набуття навичок реалізації соціальних проєктів, у тому числі під час пандемії Covid-19.

Україну представляли десять учасників з різних міст та закладів освіти. Проєкт проводився німецькою громадською організацію «ARCO» у межах програми Erasmus + Європейського Союзу. Учасниками обміну стали 52 представники з Болгарії, Грузії, Німеччини, Румунії та України.

Організатори проєкту звернули увагу учасників на проблему глобального потепління та підкреслили роль молоді у протидії цьому явищу та збереженні навколишнього середовища.

У рамках проєкту молодь взяла участь у творчих майстер-класах з фотографії, відеозйомки, зйомки підкастів, розкадрування, написання сценарію та постановки спектаклів. Під час тренінгів учасники розповіли про культуру та звичаї своїх країн, представили традиційний одяг та їжу, а також покращили рівень володіння іноземними мовами, softskills, вміння працювати в команді, критично мислити, розвинули лідерські та організаторські якості. Ці навички є надзвичайно важливими для сучасного поліцейського, адже для успішного виконання посадових обов’язків, необхідно уміти спілкування з різними групами населення, бути виваженим і спокійним.

Микита Бєлєвцов також ознайомив учасників проєкту з історією та досягненнями Харківського національного університету внутрішніх справ, його структурою, умовами навчання, розповів про співпрацю з навчальними закладами іноземних країн, міжнародними організаціями. Поділився досвідом роботи у міжнародному центрі Школи наукового лідерства факультету № 1 ХНУВС, що діє за підтримки відділу міжнародного співробітництва університету, розповів про участь здобувачів освіти поліцейського вишу у програмах академічної мобільності тощо.

Отримані курсантом знання та навички стануть у нагоді під час навчання та професійної діяльності, а також у повсякденному житті.

ВЗГ ХНУВС