У рамках проведення Днів студентської науки відбулося засідання філософського наукового гуртка Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Самоорганізація ноосфери і глобальна екологічна криза».

Члени гуртка обговорили актуальні питання, зокрема, глобальність екологічних проблем сучасності та сутність екологічних проблем України. Учасники переглянули презентації з даної тематики та фільм «Дзвони Чорнобиля».

Присутні зазначили, що екологічні проблеми мають планетарний характер, зачіпають інтереси не тільки окремого регіону, але й людства в цілому; їм властивий надзвичайно високий динамізм; вони потребують спільних зусиль усіх держав і народів; несвоєчасність їх вирішення загрожує існуванню людства.

Учасники засідання зазначили, що ядерна й екологічна небезпеки свідчать про те, що у людства спільна доля. Тож окремий регіон або якась окрема нація не зможуть самостійно вижити й відвернути екологічні катаклізми. Єдність дій, глобальне міжнародне співробітництво в боротьбі за виживання людства потребують вироблення узгодженої наукової платформи, прийнятної для різних соціальних верств, усіх країн і регіонів планети. Основою такої доктрини має стати концепція ноосфери, а її реалізація має здійснюватися під егідою ООН.

 

Сумська філія ХНУВС