Наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ запрошує університетську спільноту переглянути книжкову експозицію «Світло нескореної душі», присвячену 90-річчю від дня народження Григора Михайловича Тютюнника (5 грудня 1931 – 6 березня 1980 рр.).

Григір Тютюнник – письменник, чиє ім’я на літературній ниві України вже давно стало легендою.

«Мало – бачити. Мало – розуміти. Треба любить. Немає загадки таланту, є вічна загадка любові», – ці слова Григора Тютюнника вже давно стали афоризмом. Про цього унікального письменника неодноразово писалося і говорилося, що це митець, який аж надто гостро та болюче сприймає життя. «Може, то й був природний стан його душі – вболівати за інших… Боліти й страждати, але не мовчки. Не потай, а – відкрито… отим своїм болем та стражданням порятувати інших…», – писав український письменник Євген Гуцало про Г. Тютюнника.

Григір Тютюнник працював у редакції газети «Літературна Україна», у видавництвах «Молодь» та «Веселка», однак справжньою та єдиною його роботою було писання творів. В його творах, як у самому житті, – людське щастя, трагедії, драми, кохання, сміх. Напевно, ніхто так не зміг до Григора Тютюнника передати в національній літературі смак молока, запах степу, тремтіння дитячих сліз, плач української душі.

Дізнатися більше про талановитого автора та познайомитись з його творами можна в університетській науковій бібліотеці.

ВЗГ ХНУВС