Викладачі кафедри соціології та психології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ постійно надають допомогу вимушеним переселенцям із зони АТО. Так, старший викладач кафедри Олена Шахова та її колеги психологи-волонтери провели низку занять з арт-терапії для дітей та дорослих.

Під час одного із занять діти, віком від 5 до 10 років, створили пухнасту «ялиночку нових умінь», прикрасили її  саморобними іграшками, на яких написали, чому саме вони навчилися за минулий рік.

В іншій групі діти віком від 3 до 11 років та їхні батьки розповідали про себе. Дітлахи малювали свій настрій, ліпили, грали, мотали лялечок з серветок і робили вправи, спрямовані на саморегуляцію. Прощалися задоволені й радісні.

Підтримку у цій роботі надавали громадські організації «Харківський фонд психологічних досліджень», «Харківська платформа розвитку культури і туризму», а також Червоний Хрест та ЮНІСЕФ.

Також Олена Шахова у складі групи психологів-волонтерів працювала із сім'ями переселенців і сім'ями загиблих у зоні АТО у рамках іншого проекту, яким опікується громадська організація «Довіра».

ВЗГ ХНУВС