Ректором Харківського національного університету внутрішніх справ полковником поліції Валерієм Сокуренком підписано наказ про створення Школи молодших командирів. Як зазначив проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, роль молодших командирів у забезпеченні якісного функціонування курсантських підрозділів не можна недооцінювати. Тому для підтримки ланки молодших командирів, належної організації внутрішньої служби, виховної роботи, зміцнення службової дисципліни, підвищення рівня професійної підготовки перемінного складу університету, покращання морально-психологічного клімату в навчальних групах і відділеннях курсантів, було прийнято рішення створити Школу молодших командирів.

Виконання обов’язків молодшого командира є почесним видом несення служби в університеті. Тому усі кандидати до Школи молодших командирів, які будуть висунуті факультетами, повинні бути взірцем для оточуючих –проявляти старанність, сумлінно та бездоганно виконувати службові обов’язки та за своїми морально-діловими і вольовими якостями бути здатними на високому рівні здійснювати керівництво підпорядкованим підрозділом.

До складу молодших командирів курсантських підрозділів належать помічники начальника курсу, командири навчальних груп, командири навчальних відділень.

У Школі молодших командирів передбачені заняття за затвердженою програмою, в рамках якої буде здійснюватися підготовка за такими дисциплінами, як функціональна, стройова підготовка, основи психологічної та виховної роботи, основи організації освітнього процесу, службової дисципліни, антикорупційного законодавства тощо. Після закінчення навчання кандидати складатимуть заліки, після успішної здачі яких, отримають сертифікати про закінчення Школи молодших командирів.

У своїй роботі молодші командири повинні керуватися  «Функціональними обов’язками молодших командирів» та «Положенням про статус молодших командирів у ХНУВС».

 

ВЗГ ХНУВС