Бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ презентує нові наукові видання за загальною редакцією доктора юридичних наук професора Олексія Литвинова – начальника кафедри кримінального права та кримінології університету.

У виданні «Невиконання судового рішення: кримінологічна характеристика та запобігання» Катерини Лагоди та Юрія Орлова визначено роль невиконання судових рішень в механізмі криміногенної детермінації, встановлено та проаналізовано фактори невиконання судових рішень.

Друге видання – монографія Дмитра Машлякевича та Олексія Литвинова «Стратегія запобігання і протидії корупції в Україні». В ній проаналізовано комплекс  кримінальних правопорушень, охоплених поняттям «корупція», зовнішніх та внутрішніх загроз національній безпеці. Запропоновано рекомендації  щодо удосконалення правоохоронної діяльності у напрямку запобігання та протидії корупції.

Видання рекомендовані до друку рішенням Правління Кримінологічної асоціації України. Видання стануть у нагоді як науковцям, так і працівникам правоохоронних органів, а також викладачам, курсантам і студентам.

 

ВЗГ ХНУВС