Професори кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Юрій Жорнокуй та Олексій Шуміло разом із редактором редакційного відділення відділу організації наукової роботи Тетяною Билиною провели профорієнтаційні заходи у Тальянківському агротехнічному коледжі Уманського національного університету садівництва, а також у Смілянському промислово-економічному коледжі Черкаського державного технологічного університету.

Вони ознайомили учнів з історією Харківського національного університету внутрішніх справ, його структурою, напрямами підготовки та спеціальностями, умовами вступу на навчання, а також умовами проживання, побуту та дозвілля курсантів і студентів. Представники вишу розповіли про умови навчання на факультеті № 6, на якому за кошти фізичних і юридичних осіб за денною та заочною формою навчаються студенти.

Також представники університету зазначили, що на базі навчального закладу відкрито кафедру військової підготовки, після закінчення якої випускники отримують одну з військово-облікових спеціальностей «Соціальна психологія» або «Психологія» та військове звання «молодший лейтенант запасу».

Під час проведення профорієнтаційних заходів було підписано договори про спільну діяльність з Тальянківським агротехнічним коледжем та Смілянським промислово-економічним коледжем.

Повернувшись до університету, Олексій Шуміло, Юрій Жорнокуй і Тетяна Биліна у рамках підписаних договорів про співпрацю, надали допомогу коледжам щодо методичного забезпечення предметів навчального плану правової спрямованості. Вони зробили добірки навчально-методичної літератури, виданої кафедрою правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ.

 

ВЗГ ХНУВС