У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочалися змагання із шахів серед  курсантів та  студентів навчального закладу.

Змагання відкрив ректор університету, полковник поліції Валерій Сокуренко, зазначивши, що в навчальному закладі існує традиція щороку проводити Кубок ректора із шахів. Започаткував її президент Харківської обласної федерації шахів, доктор юридичних наук, професор, генерал-полковник, ректор університету з 2012 по 2015 р.р. Сергій Миколайович Гусаров. Молодь навчального закладу бере активну участь, як у підготовці, так і в проведенні даного турніру. Приємно, що такий інтелектуальний вид спорту приваблює майбутніх правоохоронців, адже він розвиває вміння логічно мислити, аналізувати складні ситуації, наполегливо йти до цілі. Учасникам змагань ректор побажав успіхів та перемоги.

Головним суддею  змагань виступив перший віце-президент Харківської обласної федерації шахів, заслужений тренер України Геннадій Круговий. Він звернув увагу присутніх на високий рівень підготовки учасників змагань та побажав їм хорошої гри.

ВЗГ ХНУВС