З робочим візитом Харківський національний університет внутрішніх справ відвідав Президент України Петро Порошенко. Разом із Президентом України університет також відвідали Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін та ін. Гостей зустрів ректор університету полковник поліції Валерій Сокуренко.

Представники практичних правоохоронних підрозділів продемонстрували Президенту свої можливості під час виконання службових обов’язків: застосування службових собак щодо огляду транспортного засобу, пошуку зброї та наркотиків, затримання правопорушників тощо. Курсанти університету виконали акробатичні вправи зі зброєю, продемонстрували елементи рукопашного бою, провели показову перевірку документів та затримали порушника із застосуванням елементів рукопашного бою. Працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки продемонстрували навички екстремального водіння – «поліцейський розворот».

Петро Порошенко поспілкувався зі слухачами курсів первинної професійної підготовки – майбутніми працівниками патрульної служби, – які будуть працювати у поліції Донецької та Луганської областей. Для них проводилися практичні заняття з тактико-спеціальної підготовки.

Під час зустрічі Президент наголосив на складній ситуації, в якій сьогодні перебуває Україна і світ у цілому. Це – війни і тероризм. «Від цих негативних явищ ніхто не застрахований, тому сподіваюся на вашу хорошу підготовку», – зазначив Президент, звертаючись до слухачів курсів.

Президент також відвідав навчально-тренувальний центр моніторингу кіберпростору та протидії кіберзлочинності, який діє в університеті. Він ознайомився з особливостями роботи центру, поспілкувався з курсантами.

Біля входу в один із навчальних корпусів було розгорнуто виставку, представлену вибухотехнічним відділом ГУНП в Харківської області та Харківським науково-дослідним експертно-криміналістичним центром. Їх спеціалісти залучаються до навчального процесу, діляться досвідом, допомагаючи курсантам опановувати практичною складовою навчальної програми.

Президент оглянув найсучасніше обладнання для пошуку та знешкодження вибухових пристроїв, а також спеціальне криміналістичне обладнання, створене на основі сучасних високих технологій, для проведення експертиз, спрямованих на доказування різноманітних злочинів, їх розкриття та притягнення злочинців до кримінальної відповідальності.

Після завершення візиту Президент України відповів на численні запитання журналістів.

ВЗГ ХНУВС