95 юнаків і дівчат – вихованців Ліцею «Правоохоронець» склали Присягу ліцеїста. Символічно, що захід відбувся напередодні державного свята Дня захисників і захисниць України.

У заході взяли участь академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, генерал-полковник міліції, людина, яка створювала і розбудовувала цей ліцей – Олександр Бандурка, проректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, доцент, полковник поліції Сергій Бортник.

Юнаки та дівчата пройшли складний конкурсний відбір та мріють у майбутньому поповнити лави правоохоронців нашої держави. Серед них – діти воїнів, які загинули в АТО на сході України, діти бійців, які сьогодні захищають суверенітет нашої держави, діти-сироти та діти з багатодітних родин, а також із сімей правоохоронців, які мріють продовжити сімейну династію.

Урочистості розпочалися з покладання квітів та вшанування хвилиною мовчання пам’яті правоохоронців, загиблих під час виконання службових обов’язків.

Зі словами вітання та настановами до ліцеїстів звернувся Олександр Бандурка. Він побажав усім щастя, здоров’я, наполегливості у навчанні та бути справжніми патріотами своєї держави: «Виховуйте в себе почуття гідності, патріотизму, відповідальності  і взаємодопомоги! Будьте старанними і наполегливими у навчанні, відданими у дружбі, набувайте необхідних навичок, набирайтеся досвіду! Все це знадобиться вам у подальшому житті». Також Олександр Бандурка наголосив, що Ліцей «Правоохоронець» завжди був і залишається частиною великої університетської родини.

Поздоровив ліцеїстів з важливим днем в їхньому житті проректор ХНУВС Сергій Бортник, побажав їм наснаги у навчанні й наполегливості у досягненні омріяних цілей, життєвого та професійного успіху.

Після складання Присяги ліцеїсти отримали «Посвідчення ліцеїста».

Завершилися урочистості святковим концертом за участі курсантського підрозділу барабанщиць та колективів художньої самодіяльності Харківського національного університету внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС