Доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Микола Голуб провів лекційне бінарне заняття за темою «Організація роботи чергових частин органів Національної поліції України» спільно зі старшим інспектором з особливих доручень відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Максимом Петуховим та старшою інспекторкою з особливих доручень відділу чергової служби Катериною Різник.

Максим Петухов розповів про призначення, основні завдання та функції чергової частини Управління патрульної поліції, про організацію служби добового наряду чергової частини, обов’язки чергового, взаємодію з територіальними підрозділами Національної поліції.

Катерина Різник ознайомила студентів із правовими підставами діяльності чергової служби Управління патрульної поліції, а також служби ІТП «Цунамі», працівники якої у цілодобовому режимі здійснюють прийняття та реєстрацію повідомлень про правопорушення та інші події за допомогою автоматизованого робочого місця оператора лінії «102». Вона звернула увагу здобувачів освіти на значенні оперативного реагування патрульної поліції на випадки правопорушень, звернення громадян, постановки завдань нарядам патрульної поліції, проведенні інструктажів.

Студентам також розповіли про вимоги до працівників чергових частин.

Участь практичних працівників Управління патрульної поліції підвищило актуальність теми лекційного заняття і зробило його більш цікавим, повчальним та набуло практичного спрямування.

ВЗГ ХНУВС