Для курсантів-першокурсників Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ у рамках лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя» було організовано інтерактивну зустріч у форматі діалогу на тему «Відповідальність починається з мене» із фахівцями «Клініка, дружня до молоді» Сумської міської ради.

Головний лікар КДМ Владлена Концевич розповіла курсантам про специфіку роботи «Клініки, дружня до молоді» Сумської міської ради та поділилася враженнями про свою участь у Міжнародній конференції в рамках проєкту «Освіта в дусі миру: українська молодь будує діалог». Вона зазначила, що міжнародний проєкт дуже важливий для України. Молодь, повинна мати знання, навички та підтримку у реалізації своїх основних прав людини. Проєкт реалізується Center for Euroinitiatives у партнерстві з Fundacja IRSE (Польща), EduEra (Словаччина), Útilapu Hálózat - SCI Hungary (Угорщина), Youth Peace Ambassadors Network.

Соціальний педагог КДМ Анна Крамар представила інтерактив «Вільна усвідомлена згода в ситуаціях, пов’язаних із сексом» як елемент тренінгу «Протидія гендерно зумовленого насилля», з використанням ролику Теа consent «Здоров’я жінки і планування сім’ї», озвученого українською ГО «Жіночі перспективи».

Організаторка зустрічі, провідна фахівчиня ВКЗ філії Ганна Мітітєл впевнена, що такі зустрічі сприяють й допомагають молоді закладу вищої освіти бути обізнаними у питаннях формування та збереження свого здоров’я.

Сумська філія ХНУВС