30 липня у Харківському прес-клубі 20 журналістів з Дніпропетровської, Луганської, Полтавської, Сумської та Харківської областей взяли участь у тренінгу «Юридичні аспекти роботи журналістів в зонах конфліктів та міжнародне законодавство». 

У першій частині тренінгу представники медіа-товариства отримали знання про міжнародні та національні стандарти свободи слова в зонах конфліктів,  про статус ЗМІ та журналіста,  про права та обов’язки представників медіа, про механізми захисту права на поширення інформації. Йшлося також про те, як, дотримуючись професійних стандартів, можна забезпечити аудиторію оперативною та перевіреною інформацією і водночас  не зашкодити національній безпеці держави.

У другій частині тренінгу журналісти сходу України вчилися особливостям роботи з цифровою інформацією та кібербезпеці. Зокрема, прокачали навички  захисту облікових записів, електронної пошти та вебсайтів від зламу, стеження, вірусів і шпигунських програм. Навчилися безпечно користуватися wi-fi та Інтернетом для пошуку інформації.

Корисні тренінги для представників мас-медіа провели науковці Харківського національного університету внутрішніх справ: завідувач кафедри кримінального права і кримінології, доктор юридичних наук, професор, заслужений працівник освіти України Олексій Литвинов, завідувач кафедри конституційного і міжнародного права доктор юридичних наук, доцент Микола Марчук, старший викладач кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки Олексій Рвачов.

ВЗГ ХНУВС