У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся І етап ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, організований кафедрами українознавства та соціально-гуманітарних дисциплін факультету права та масових комунікацій.

Конкурс пройшов у два тури.  У першому турі взяли участь понад 150 курсантів та студентів навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції та чотирьох факультетів. Конкурсанти писали твір до Дня української писемності та мови, і за його результатами було відібрано 22 кращі роботи.

У другому турі курсанти і студенти мали  виконати сім різних за складністю завдань: необхідно було виявити знання граматики, орфографії, стилістики, а також написати твір-мініатюру на запропоновану тему юридичного спрямування.

За результатами конкурсу переможцями стали: Олена Гуторова – курсант 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства, яка посіла 1-е місце; на 2-му  – Юрій Чубелюк – курсант 1-го курсу навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції, 3-є місце поділили між собою студент 2-го курсу факультету права та масових комунікацій Марина Бобонич та курсант 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Дар’я Сєргєєва.

 

ВЗГ ХНУВС