Провідна бібліотекарка загальної бібліотеки Харківського національного університету внутрішніх справ Надія Оністрат провела заняття з учасниками Школи наукового лідерства факультету № 1 на тему «Бренд науковця: система Google Scholar, авторський ідентифікатор ORCID, репозитарій ХНУВС».

Учасники школи розглянули питання складових бренду науковця та найважливіші моменти, на які потрібно звернути увагу при створенні авторського профілю Google Scholar та ORCID. Також Надія Оністрат звернула увагу на основні шляхи наповнення авторських профілів і особливості роботи з інституційним репозитарієм ХНУВС.

Заняття проходило у залі каталогів загальної бібліотеки, обладнаному комп’ютерною технікою, тому його учасники змогли безпосередньо втілити отримані знання під час роботи з власними профілями у Google Scholar та ORCID.

Голова Школи наукового лідерства Віталій Найда подякував колективу загальної бібліотеки за проведений захід, зазначивши принципову важливість використання профілів Google Scholar та ORCID для здобувачів вищої освіти, які займаються науковою діяльністю. Це є важливим кроком для ефективного обліку наукових публікацій, а також знадобиться для подальшої участі курсантів у стипендійних програмах, міжнародних заходах високого рівня та у подальшій науковій кар'єрі.

ВЗГ ХНУВС