Експерт з питань децентралізації, менеджер проєктів районної адміністрації м. Познань Великопольського воєводства Якуб Кухарчик (Республіка Польща) провів зустріч із студентами факультету № 6. Захід пройшов у рамках роботи Центру Українсько-Польського розвитку Харківського національного університету внутрішніх справ.

Під час лекції на тему «Антикризове управління в м. Познань» здобувачі вищої освіти дізналися про основні аспекти діяльності муніципальної поліції в умовах децентралізації. Також Якуб Кухарчик поділився досвідом роботи районної адміністрації м. Познань у боротьбі із поширенням коронавірусу. Він зазначив, що Польща стала однією з перших європейських країн, яка почала запроваджувати радикальні заходи з протидії коронавірусу ще до того, як у країні були зафіксовані перші випадки зараження. У цей складний період поляки вдало змотивувалися та продемонстрували солідарність та самоорганізацію у боротьбі з коронавірусом.

Керівник Центру України-Польського розвитку, професор кафедри кримінального права та кримінології Микола Пахнін наголосив, що «Польща, наш відданий друг, партнер і сусід, ділиться своїм досвідом у багатьох напрямних адоптації України до стандартів Європейського Союзу, що для нас дуже важливо. Поляки допомагають уникнути багатьох помилок на нелегкому шляху до євроінтеграції і сьогоднішній візит Якуба Кухарчика до університету є добрим тому підтвердженням».

ВЗГ ХНУВС