У Харківському національному університеті внутрішніх справ з 14 по 18 червня 2021 року пройдуть тактико-спеціальні навчання для працівників Департаменту патрульної поліції по протидії масовим заворушенням.

Захід проходить за підтримки міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка і забезпечення сталості реформ у Національній поліції України», мета якого – удосконалення навичок командирів та заступників рот тактико-оперативного реагування (ТОР) щодо планування та проведення заходів безпеки під час масових зібрань, із залученням кавалерійської роти ТОР, велопатруля та ознайомлення їх з бойовими порядками для встановлення контролю над натовпом.

Перед початком тактико-спеціальних навчань із поліцейськими зустрілися перший проректор університету полковник поліції Дмитро Швець, заступник начальника Департаменту патрульної поліції Національної поліції України полковник поліції Вадим Зеленський, старший радник з правоохоронних питань програми ІСІТАР Департаменту юстиції США Скот Ворен, міжнародні партнери, співробітники Регіонального програмного офісу ІСІТАР в Україні, проректори та представники структурних підрозділів вишу.

Дмитро Швець зазначив, що в університеті створені всі умови для якісного отримання знань, умінь та навичок: «Ви матимете можливість використовувати матеріально-технічну базу, яка є в університеті, з вами працюватимуть фахівці нашого вишу та міжнародні партнери. Бажаю плідної роботи та гарних результатів, щоб тактико-спеціальні навчання стали професійним надбанням для вашої подальшої роботи, щоб кожен із вас пройшов високий рівень підготовки».

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції НПУ Вадим Зеленський привітав із початком тактико-спеціальних навчань та подякував міжнародним партнерам за співпрацю. Він наголосив на дотриманні заходів безпеки та правил внутрішнього розпорядку під час проведення навчань.

Представник Департаменту юстиції США Скот Ворен передав найкращі побажанні від усієї поліції США: «Я дуже вражений тим братерством та підтримкою, які відчуваються з боку представників поліції України. Впевнений, що навчання, які відбудуться цього тижня, стануть для всіх вас успішним проєктом».

Отримавши настанови, поліцейські розпочали навчання.

ВЗГ ХНУВС