У міжнародному центрі поліцейського співробітництва Національної академії внутрішніх справ відбувся тренінг з викладання тематики розслідування кіберзлочинів. Захід проходив за підтримки ОБСЄ та участі фахівців із республіки Сербії.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайтодас Верба відзначив важливість цього тренінгу.

Від України представниками виступили: Управління боротьби з кіберзлочинністю та Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, відомчі навчальні заклади міністерства, серед яких Харківський національний університет внутрішніх справ, Національна академія служби безпеки України та Національна академія прокуратури України.

Під час роботи тренінгу учасники обговорили актуальні проблеми операційних систем та комп’ютерних апаратних частин як об’єктів криміналістики, інтернет-розслідування, ідентифікацію та аналіз шкідливого програмного забезпечення тощо.

Харківський національний університет внутрішніх справ представляли начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми, підполковник міліції В’ячеслав Марков, начальник кафедри захисту інформації, полковник міліції Володимир Тулупов та інженер захисту інформації відділу режимно-секретного та документального забезпечення, лейтенант міліції Руслан Сень.

По закінченні тренінгу працівники унівеситету успішно склали заліки, підтвердивши свої фахові знання, та отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС